Sidan skriven 2005

Ni finner dem i Kotu Beach på marknaden nedanför Bakotu Hotel i stall No. 18

När jag är i Gambia passar jag på att få lite kläder uppsydda. Dels är det ju mycket billigare och det finns underbara tyger att välja mellan.

Jag har prövat en hel del olika ställen under åren, men blivit väldigt besviken och har fått sy om när jag kommit hem.

För 3 år sedan blev jag rekommenderad att gå till Harvey Nichols och äntligen fann jag någon som kunde sy.

På bilden ser Ni ägarinnan Dolanda Jallo, en underbar kvinna som jag blivit riktigt god vän med. Här tillsammans med skräddaren.

Min man har kommit för att hämta sina tre skjortor han hade beställt. Han är inte mycket för batik och mönstrade tyger, så här har Dolanda varit i Banjul och införskaffat underbara tyger. Det blev tre skjortor denna gången, alla lika välsydda.

Min man är otroligt omtyckt på Harveys, därför att han  pratar Wollof med dem, och de lär honom nya ord varje gång. Skratten rungar i den lilla hyddan, när de får honom att säga "jayfonde", som betyder "stor rumpa", vilket då syftar på mig. Elakingar, är de.

Mäster "him self"  Mbaye Mbow, en rolig, härlig man, som verkligen kan sy. Han får hållas i örat för att bli sittande där, men sy, det kan han.

Andra turister har gett honom en skylt där det står  "The new Calvin Klein ", vilket han är mäkta stolt över.

Detta är en skräddare som Dolanda anlitar när det blir för mycket att göra, även han mycket duktig. Tyvärr fick jag aldrig hans namn.

Här pressar han delarna till min mans ena skjorta.

 

Jag vill på det allra varmaste Rekommendera Harvey Nichols till Er.
Några priser  nämner jag inte, därför att Dalasin är väldigt svag just nu, så det varierar ju helt på hur den står i förhållande till vår Krona.

Kan väl säga som så att Ni måste pruta bra, men i alla fall ligger de kanske lite högre i pris än en del andra, men det är det värt för att få kläderna välsydda.

Tag gärna med er bilder eller mönster på den modellen ni skulle vilja ha uppsydd.


Träsnideri

Denna sidan gjord 2008-11-02 av
© EvanDesign

 

dagens datum 2008-11-02

Om Mig Innehåll Gambia Min Grafik Stationerys Tuber Animeringar Poesi
Dikter Skåne Gåvor Banners Länkar Gästbok